среда, 11 июня 2008 г.

Медведько розіграв зі справою Жванії фарс - Москаль


Народний депутат України та адвокат Давида Жванії Геннадій Москаль вважає кримінальну справу проти свого підопічного незаконною, а відкликання Генпрокурором Олександром Медведьком заяви щодо позбавлення Жванії громадянства – фарсом.

Про це Геннадій Москаль заявив сьогодні в Києві після рішення Святошинського райсуду задовольнити прохання Генерального прокурора України та повернути йому заяву щодо позбавлення народного депутата України Давида Жванію громадянства України.

За словами Москаля, сьогодні в Святошинському районному суді Києва був розіграний черговий політичний фарс. "Ви ж бачите, справа розвалилася, нічого не немає. У Конституції України написано, що ніхто не може позбавляти людину громадянства без його волі. Те, що намагалася зробити ГПУ – це кричуще порушення Конституції", - наголосив адвокат Давида Жванії Геннадій Москаль.

Він наполягає, що кримінальна справа щодо Жванії є незаконною, оскільки спливли “терміни притягнення до відповідальності».

«Кримінальна справа не може бути порушена, оскільки терміни притягнення до кримінальної відповідальності спливли. Не можна притягувати до відповідальності через це не тільки по підробці, але й по вбивству, по зраді батьківщині, диверсійній діяльності. Нащо розглядати макулатуру?», - зазначив Геннадій Москаль.

Нагадаємо, сьогодні Святошинський районний суд Києва задовольнив прохання Генерального прокурора України Олександра Медведька про відкликання його заяви щодо позбавлення народного депутата Давида Жванії громадянства України.

Раніше Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Жванії за фактом підробки і використання свідомо підроблених документів, на основі яких було видано свідоцтво про громадянство України.

За матерiалами УНІАН, РБК-Україна

Комментариев нет: