среда, 11 июня 2008 г.

Тимошенко: Доходи населення виросли в два рази

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко відзначила зростання реальних доходів населення України майже в два рази, причому крім впливу інфляційних процесів.

“Якщо порівняти 5 місяців цього року з п'ятьма місяцями минулого року, те саме зростання реальних доходів людей у два рази більше, ніж торік. І це говорить про те, що ми з вами (члени Кабміну – ред.) змогли збалансувати всі наші кроки, зробити гармонічну політику, і уряд демонструє високий рівень макроекономічної культури”, - зазначила Тимошенко

Також прем'єр заявила, що за результатами травня задоволена темпами розвитку економіки України.

За підсумками січня-травня ми маємо динамічний рекордний ріст на рівні 8% з промислового виробництва. Це значно перевищує аналогічні показники минулого року. Залишається рекордним за 5 місяців зростання виробництва в машинобудуванні та виробництві іншої неметалічної мінеральної продукції – ріст за п'ять місяців ми демонструємо на 31,1%. Це абсолютно рекордні показники", - підкреслила Тимошенко.

Прем’єр зазначила, що економіка в Україні розвивається "динамічно, нарощуючи темпи", а також "оптимістично росте обсяг вкладених інвестицій".

"Ми маємо всі підстави говорити, що Україна демонструє найкращі показники з росту економіки", - заявила прем'єр.

Раніше Тимошенко спрогнозувала відсутність інфляції в червні.

"Думаю, буде на рівні близькому до нуля", - сказала прем’єр.

За матеріалами УНІАН

Комментариев нет: