среда, 11 июня 2008 г.

Турчинов назвав причини вибуху на шахті

Причиною вибуху на шахті імені Карла Маркса стало проведення несанкціонованих вибухових робіт за рішенням керівництва шахти.

Про це сьогодні заявив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов.

Він нагадав, що 8 червня близько 5:00 на підземному горизонті шахти стався могутній вибух, який повністю вивів з ладу устаткування, що діяло, і комунікації.

В результаті під землею опинилися 37 шахтарів, п'ятеро працівників шахти, що знаходилися на поверхні, отримали серйозні травми в результаті могутнього вибуху породи. "Звичайно, дехто поспішив, висловив співчуттями сім'ям всіх 37 шахтарів", - сказав перший віце-прем'єр.

За його словами, даним питанням, на яке повинна була відповісти урядова комісія, була причина детонації газу, який накопичився в стовбурі шахти.

"Раніше я локалізував цю інформацію. Зараз я повинен вам доповісти, що ще 6 червня Держгірпромнагляд заборонив проведення робіт на шахті і опломбував підйомники. За рішенням керівництва шахти пломби були зірвані, і видобуток вугілля продовжений, у тому числі і проведення вибухових робіт. Саме вони і стали джерелом детонації газу в шахті", - сказав Турчинов.

Він також повідомив, що в даний час 24 шахтарі піднято на поверхню живими, один з них знаходиться у важкому стані. Крім того, піднято на поверхню тіло одного загиблого гірника. Дев'ять тіл знаходяться в кліті шахтного підйомника, який знаходився в епіцентрі вибуху. Ще трьох шахтарів було накрито лавою, що обрушилася.

За словами Турчинова, в даний час рятувальники намагаються відновити електропостачання шахти, щоб приступити до відкачування води.

Комментариев нет: