среда, 11 июня 2008 г.

Вітренко: Будь-які претензії Росії на Крим призведуть до війни


Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко вважає, що у разі розриву Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією і Україною загостриться проблема приналежності Криму

Про це Вітренко заявила сьогодні в Сімферополі.

“Якщо договір не буде продовжений – загострюється проблема Криму”, - сказала лідер прогресивних соціалістів.

Вітренко заявила, що в 1954 році питання Криму було вирішене в умовах братання і повної довіри, при цьому, за словами лідера ПСПУ, порушуючи діючу у той час Конституцію 1937 року. “Але якщо братання немає і довіри немає, то проблема Криму загострюється, - сказала лідер ПСПУ. - Якщо проблема Криму загостриться, ... будь-які претензії Росії на Крим призведуть до війни“. Вітренко при цьому зазначила, що до цієї війни готується влада України. “Я це стверджую“, - підкреслила вона.

Н. Вітренко припустила, що як тільки кримське питання постане в такій площині, українська влада звернуться до керівництва НАТО з проханням прийняти Україну на ексклюзивних умовах до Альянсу. “А будь-який крок Росії проти України розцінюватиметься як загроза безпеці, тоді включається у відсіч вся система НАТО“, - сказала Вітренко. Вона закликала політиків не допустити до такої трагедії.

Разом з тим, лідер ПСПУ заявила, що продовження Великого російсько-українського договору на існуючих на даний час умовах не прийнятно для РФ. “Якщо Росія продовжить договір на цих умовах, ... тоді в грудні – ПДЧ, в найближчі після грудня місяці - Україна в НАТО, полігони натовські в Криму, випровадження Чорноморського флоту РФ і витравлення російської мови зі всієї території України“, - сказала глава ПСПУ.

За матеріалами УНІАН

Комментариев нет: