среда, 24 июня 2009 г.

КРУ "трясет" закарпатские лесхозы

Працівники контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності державного підприємства "Великоберезнянське лісове господарство"


Працівники контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності державного підприємства "Великоберезнянське лісове господарство", якою встановлено фінансових порушень на загальну суму 2 мільйони гривень. Серед них на 183 тисячі гривень — дії, що призвели до недоотримання фінансових ресурсів; операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат на загальну суму 132,6 тис. грн.; операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що не призвели до втрат, встановлені на суму 1724,2 тис. грн.; втрати підприємства, внаслідок неефективних управлінських дій становлять 32,8 тис. грн.
Ревізією з питань повноти та своєчасності нарахування сум збитків, заподіяних внаслідок вилучення земельних ділянок лісового фонду, встановлено, що керівництвом ДП "Великоберезнянське лісове господарство" не забезпечено нарахування і відображення в обліку та надходження в дохід підприємства збитків за вилучені протягом останніх трьох років земельні ділянки загальною площею 5,9 га. У результаті таких дій підприємством недоотримано фінансових ресурсів на загальну суму 183,5 тис. грн.
У ході ревізії працівники КРУ також провели обстеження лісових ділянок і виявили самовільні рубки 30,94 м куб. дерев. Шкода, заподіяна лісовому господарству, становить 94,41 тис. грн.
Крім того, на підприємстві виявлено факти порушення тендерного законодавства. Так, при закупівлі послуг щодо розроблення лісосік, керівництвом підприємства з порушенням здійснено закупівлі послуг на загальну суму 1724,2 тис. грн. (ці операції здійснені в порушення вимог законодавства, які не призвели до втрат).
За допущені порушення фінансової дисципліни на керівництво підприємства накладені адміністративні стягнення. Матеріали ревізії передані до прокуратури.

Прес-служба КРУ в Закарпатській області

Комментариев нет: