пятница, 25 июля 2008 г.

На Закарпатті втричі зросла групова підліткова злочинність

З початку року в Закарпатській області зафіксоване більш ніж утричі зростання кількості злочинів, скоєних групами підлітків - від 11 до 35 злочинів.

Як повідомила ZAXID.NET 24 липня старший помічник прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Наталія Кузан, збільшилась кількість вчинених неповнолітніми розбійних нападів, пограбувань, тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтувань та хуліганських дій.

Турбує прокурорів також ріст злочинності серед учнівської молоді, збільшення кількості підлітків-рецидивістів.

Н.Кузан також додала, що прокурори в поточному році активізували роботу щодо нагляду за виконанням батьками обов’язків стосовно належного утримання, виховання та навчання своїх дітей. Зокрема, з початку року порушено 38 кримінальних справ за злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, 4 - за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та ще 8 справ порушено за обома названими статтями.

Також прокуратури області порушили 48 кримінальних справ щодо захисту прав і свобод неповнолітніх. З цією ж метою прокурорами внесено 116 приписів і подань та принесено 90 протестів. До відповідальності притягнуто 183 посадові особи. За втручання прокурорів відшкодовано 209 тис. грн. Поновлено права 3 731 неповнолітнього.

Комментариев нет: